TEKNOSACELL Web sitesi (www.teknosacell.com), TEKNOSA İÇ ve DIŞ TİCARET A.Ş.’ye aittir.

Bu metin, bilgi güvenliği ile ilgili sizi bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır. 

Kişisel bilgilerinizi paylaşmaksızın Web sitemizi dilediğiniz sıklıkta ziyaret edebilirsiniz. Web sitemizi ziyaretiniz sırasında kişisel bilgilerinizi kaydederek işlem yapmanız gerekmesi halinde www.avea.com.tr internet sitesine yönlendirileceksiniz. www.avea.com.tr internet sitesi üzerinden yaptığınız işlemlerde kişisel bilgileriniz Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından korunacağından kişisel bilgi paylaşımınız sebebiyle yaşanacak ihtilaflarda TEKNOSA’nın hiçbir sorumluluğu yoktur.

Web sitemizde TEKNOSA tarafından işletilmeyen diğer Web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu Web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından TEKNOSA’nın sorumlu olmadığını belirtiriz. 

Web sitemizi geliştirmek amacıyla sitemizde ne kadar zaman geçirdiğinizi bilmek yararımıza olacaktır. Bu bilgilere aşağıda ayrıntılı şekilde açıkladığımız yollarla ulaşırız.

IP Adresleri Listesi

IP adresi, İnternet'te sörf yaptığınız zamanlar için bilgisayarınızla otomatik olarak özdeşleştirilmiş bulunan belirli bir numaradır. Web sağlayıcıları, yani web sitelerini hazırlayan büyük bilgisayar, IP adresiniz sayesinde bilgisayarınızı tanır. TEKNOSA ise IP adreslerini rapor hazırlamak ve sitenin kullanımını analiz etmek amacıyla toplar. TEKNOSA internet sitesine ulaşmak istediğinizde servis sağlayıcımız veya bilgisayarımız IP adresinizi tanır. Ancak IP adresleri kişisel bilgilerle eşleştirilmez, yani ziyaretçi bizim için anonim kalır, ziyaretçi bilgisi ve IP adresi üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Genelde IP adresleri sitemize gelen ziyaretçi sayısını belirlemek amacıyla kullanılır.

Çerezlerin Kullanımı

Çerezler ziyaret ettiğiniz bir web sayfasının sabit diskinize yerleştirdiği bilgilerdir. Bir web sayfasındayken tercihlerinizi kaydettiğinizde çerezler İnternet'te sörf yapmanızı kolaylaştırır. Ancak şifreleriniz veya buna benzer hassas bilgileriniz asla çerezler yoluyla kaydedilmez.

Çerez kullanımı yaygın ve avantajlıdır. Genelde büyük web sayfaları çerezlerden faydalanır. Çerezler ziyaretçilerin nasıl ve ne zaman sayfamıza ulaştığını göstererek hangi bölümlerimizin sık veya nadiren ziyaret edildiğini anlamamıza yardımcı olurlar. Sayfalarımızdaki birçok güncelleme ve değişiklik çerezler sayesinde meydana gelir. Çerezler sayfaların kişisel olarak değiştirilmesini ve ziyaretçilerimizin beklentilerini daha iyi karşılamamızı da sağlar.

Bizler çerezleri kişisel bilgilerinize ulaşmak amacıyla kullanmayız. Web sitemiz çerez olarak gönderilen bilgiler dışında bilgisayarınızdaki kişisel bilgilere ulaşmaya çalışmaz.

Tarayıcı menüsünden çerezleri her zaman devre dışı bırakma imkanına sahipsiniz. Fakat birçok tarayıcı en baştan itibaren çerezleri kabul etmek üzere ayarlanmıştır. İstediğinizde bu ayarları çerezleri reddedecek veya çerez gönderildiğinde haber verilecek şekilde değiştirebilirsiniz.

Komutlama

Komutlama aracılığıyla bilgisayarınızdaki kaynaklar, web sayfalarının görsel sunumunu geliştirmek üzere kullanılır. Komutlamayı kişisel bilgilerinize ulaşmak amacıyla değil, sayfalarımızdaki görsel ögelerin en iyi şekilde size ulaşması için kullanırız. Çerezlerde olduğu gibi komutlamayı da devre dışı bırakabilirsiniz fakat sonrasında sayfanın bazı bölümleri görüntülenemeyebilir.

Telif Hakkı

İşbu TEKNOSA’ya ait olan ve lisanslanmış web sayfası içeriği, içeriğin telif hakkını ve diğer hakları çiğnememek ve telif tanımını ihlal etmemek amacıyla, kişisel kullanım amacıyla ve kişisel kullanım sınırlarını aşmamak koşuluyla kopyalanması dışında, hiçbir şekilde kopyalanamaz, basılarak çoğaltılamaz, yayınlanamaz, umuma arz edilemez, indirilemez, posta yoluyla gönderilemez, işlenemez, değiştirilemez, aktarılamaz ve paylaşılamaz. İçeriğin izinsiz çoğaltılması, değiştirilmesi, yayımlanması veya başka amaçlarla izinsiz kullanılması, telif hakkının, mali ve manevi haklar gibi sair hakların ihlali anlamına gelir.

Bütün ürün markaları, hizmetler ve ticari isimler TEKNOSA’ya aittir.

Son olarak, TEKNOSA’nın gizlilik politikalarını değiştirmesinin mümkün olduğunu hatırlatır, bu nedenle Güvenlik ve Gizlilik sayfalarımızı düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz. 

Kişisel Verilerin Korunması Bilgilendirme

Kişisel Veriler ve Korunması

Kişisel verileriniz; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (‘’KVKK’’), 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kişisel Verileri Korunma Kurumu  düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde işlenebilecek olup, ilgili mevzuat gereğince Şirketimiz kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Türk Telekomünikasyon A.Ş, TTNET A.Ş VE AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.ve diğer grup şirketlerinin her biri kendi abone verisine ve uhdesinde bulunan çeşitli kişisel verilere ilişkin Veri Sorumlusu olarak, KVKK ve ilgili mevzuat kapsamında, kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak aşağıda yer alan bilgilendirme ve amaçlar kapsamında işleyebilmektedir.

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Kişisel verileriniz; hizmet, ürün ve faaliyet niteliğine göre değişkenlik göstermekle birlikte yetki vermiş olduğumuz şirketimiz nam ve hesabına faaliyette bulunan şirketler, temsilcilerimiz, bayilerimiz, web sitemiz, çağrı merkezimiz, mobil uygulamalar ve benzeri kanallardan temin edilerek işlenebilmektedir. İşlenen kişisel verilere, sınırlı sayıda olmamak üzere aşağıda yer verilmiştir.

Abonelik Bilgileri: Ad, Soyad, TCKN, doğum yeri ve tarihi, medeni durum, cinsiyet ve sair kimlik bilgileri, müşteri numaraları, alınan hizmete ve ürüne göre hizmet numaraları, Referans No Bilgisi, Adres bilgisi, Abonelik kanalı, Segment Bilgisi, E-fatura bilgisi, abonelik durumu (iptal, aktif vb.), çağrı merkezlerinde yapılan sesli görüşme kaydı, telefon numarası, e-posta adresi, mesleği gibi aboneyi tanımlayabilecek kişisel veriler, IP numarası, cihaz kimlik bilgileri kullanılan cihazın marka ve model bilgisi, cihazın özellikleri, cihaz değişiklik tarihleri, kullandığı modem türü (adsl/vdsl) ve modem değişiklik tarihleri, abonelik türü, tarife ve paket bilgileri, kota ve hız, kampanya bilgisi, hat açılış bilgisi, ödeme tipi, fatura ve içeriğinde yer alan bilgiler, finansal ve borç bilgileri, ödeme eğilimleri, abonelik durumu (iptal, aktif, hat dondurma vb.) gibi temel abonelik bilgileri ve benzeri bilgiler.

Kullanım (Hat) Bilgileri: Haberleşmenin iletimi ve faturalama amacı ile kullanılan trafik verileri ve bu verilere dair her türlü bilgi, sunduğumuz hizmetler vasıtasıyla başlatılan, numarada sonlandırılan aramaların, gönderilen veya alınan mesajların, internet dolaşımının tarihi, saati ve süresi, internet sitelerindeki ve mobil uygulamalarındaki davranış ve eğilim bilgileri, film, müzik vb içerik kullanımları, katma değerli servis ürün, hizmet aboneliklerine, kullanımına dair bilgiler, otomatik ödeme talimatı, faturasız müşteriler için TL bakiyesi, yükleme sıklığı, yükleme sayısı, kredi notu ve risk statüsü, grup şirketleri abone olma durumu SIM kart değişikliği bilgileri, ödeme ve kart bilgileri, şube kodu, hesap numara ve sair banka bilgileri, ve benzeri bilgiler.

Hassas Ödeme Bilgisi: Ödeme emrinin verilmesinde veya kullanıcı kimliğinin doğrulanmasında kullanılan şifre, güvenlik sorusu, sertifika, şifreleme anahtarı ile PIN, kart numarası, son kullanma tarihi, CVV2, CVC2 kodu gibi kuruluşlar tarafından ihraç edilen ödeme araçlarına ilişkin kişisel güvenlik bilgileri

Konum: Adres, bilgileri, iletişimin gerçekleştiği zamandaki tahmini konum verileri, yurtdışında bulunduğu ülke ve benzeri her türlü lokasyon, yer bilgileri.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz;

Şirketimiz ve “Kişisel Verilerin Aktarılması” bölümünde belirtilen ilgili kuruluşların hizmetlerinin tesisi, sunulması, devamlılığı, abonelik sonrası diğer işlemler ve sona ermesi ile faturalama, arabağlantı, usulsüzlük, suistimal ve dolandırıcılık gibi durumların önlenmesi ve tespit edilmesi,

Beyan ettiğiniz kimlik bilgilerinizin ve belgelerin doğruluğunun kontrol edilmesi,

Abonelik Sözleşmenizin yanında kimlik örneğinizin ve ilgili mevzuat gereği saklanması gereken diğer bilgilerinizin muhafaza edilmesi, size daha iyi hizmetler sunabilme ve teknolojik ilerlemeler/iyileştirmeler kapsamında konvansiyonel ve dijital mecralarda ürün, servis ve iş geliştirme, reklamcılık ve iletişim amacıyla analiz ve çalışmaların yapılması, müşteri hizmetlerinin sunulması, taleplerinizi gerçekleştirme, şikayetlerinizi sonuçlandırma ve bilgilendirme, müşteri memnuniyetinin, abone/tüketicilerinin eğilimlerinin, bağlılığının araştırılması ve ölçülmesi, ödül, çekiliş, yarışma, hediye, teşekkür, kutlama, hatırlatma, marka işbirlikleri,

Yeniliklerden haberdar etme faaliyetleri ve bilgilendirmeleri, kredi ve risk incelemesi, tahsilata yönelik riskin yönetilmesi ve her türlü kötü niyetli kullanımların önlenmesi ve tespit edilmesi,  hizmet, ürün ve servisler hakkında bilgi edinmek, satın almak amacıyla kişisel verilerin beyan edilmesi/kaydedilmesi, size daha iyi hizmet sunabilmek için çalışanlarımızı eğitme ve geliştirme, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler ile ilgili mevzuatta yer alan yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve denetim faaliyetleri amacıyla gerekli bilgilerin paylaşımı, ilgili mevzuata uygun olarak acil yardım çağrısı durumlarında konumunuzun tespiti ve yetkililerle paylaşılması, iş ortaklarımız veya sair üçüncü kişilerle birlikte sunulan ürün ve hizmetlere ilişkin sözleşme gereklerinin ve finansal mutabakatın sağlanması,

Ürün ve hizmetlere ilişkin kampanya ve tekliflerin kullanımınıza göre hazırlanması, sunulması, tanıtımı, kampanya içeriği hakkında bilgilendirilmesi amaçlarıyla ve bunlarla sınırlı olmaksızın, elektronik haberleşme hizmetlerinin sunulması, trafik yönetimi, hizmet, ürün ve servislerin verilmesi, analiz edilmesi, çağrı merkezi, pazarlama faaliyetleri ve bilgilendirmeleri, strateji, planlama ve iş geliştirme, hizmet kalitesinin ölçümlenmesi, finansal raporlama ve analiz,  şikayet, yasal takip ve benzeri amaçlarla Şirketimiz tarafından işlenebilecek, sistemlerde ve arşiv merkezlerinde muhafaza altında tutulabilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz,  Kanunlar ve sair mevzuat kapsamında ve açıklanan amaçlarla;

  • Türk Telekomünikasyon A.Ş., TTNET A.Ş., AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş., TT Ödeme Hizmetleri A.Ş., TTES Elektrik Tedarik Satış A.Ş. ve diğer tüm  grup şirketleri,
  • Yetki vermiş olduğumuz, Şirketimiz nam ve hesabına faaliyette bulunan şirketler, temsilcilerimiz, bayilerimiz,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, acil çağrı halinde konumunuzu tespit edecek olan yetkili merciler, kişisel verilerinizi tabi olduğu kanunlarında açıkça talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları,
  • Belirtilen amaçlar kapsamında iş ortaklıkları, tedarikçi ve yüklenici şirketler, ödeme ve e-para kuruluşları, bankalar, kredi risk ve finans kuruluşları ve sair gerçek veya tüzel kişiler
  • Vergi ve benzeri danışmanlar, yasal takip süreçleri ile ilgili zorunlu kişiler, kurum ve kuruluşlar ve denetimciler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler ile ve bunlarla sınırlı olmaksızın, yurt içinde ve yurt dışında,  yukarıda belirtilen amaçlarla iş ortakları, hizmet alınan üçüncü kişi, yetkilendirilen kişi ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz; elektronik haberleşme hizmetleri ve Şirketimiz tarafından sunulan tüm hizmetler ve  yukarıda yer verilen amaçlar kapsamında Şirketimizin yükümlülüklerini gereği gibi  yerine getirebilmesi amacı ile, sözlü, yazılı ya da mobil uygulama, elektronik posta, kısa mesaj, arama gibi elektronik ortamda toplanır.

Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Haklarınız

KVKK 11. Maddesi uyarınca Şirketimize başvurarak;

a) Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) Kanun ilgili maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
haklarınız bulunmaktadır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinizle ilgili tüm soru ve taleplerinizi şirketimiz Turgut Özal Bulvarı 06103 Aydınlıkevler / Ankara adresine yazılı olarak (Noter kanalı vb. yollarla) iletebilirsiniz. ​​​